
Casele din perioada interbelica ascund multe intamplari captivante, interiorul avand un aspect sobru si cu accente vintage, ceea ce reprezinta o provocare pentru oricine atunci cand intra intr-un proiect de redecorare.
Atunci cand iti cumperi o casa veche, al carei stil decorativ nu iti este pe plac si doresti sa-l schimbi, trebuie sa incepi prin a vedea exact spatiul de care dispui, daca este necesar sa schimbi ferestrele si usile si sa cauti modalitatea cea mai buna pentru a ocupa spatiile, chiar si cele mai mici, pentru a putea obtine casa visurilor tale.
Fii creativ, pune accent pe detalii, investeste in materiale si produse de calitate pentru a te putea bucura de un ambient modern, confortabil si practic.
Te invitam sa afli din randurile de mai jos de ce anume trebuie sa tii cont pentru a putea redecora cu succes o casa veche si cu multa istorie in spate.
Tine cont de aspectul peretilor
In momentul achizitionarii unei case din perioada interbelica, este recomandat sa vii insotit de un expert, care poate verifica daca locuinta este bine ventilata si izolata, masurand si umiditatea.
Daca nu te ocupi de aceste verificari, poti observa ca, in timp, vopseaua incepe sa cada de pe pereti, apare mucegaiul iar tocurile ferestrelor incep sa capete condens.
Totodata, chiar daca te muti intr-o casa interbelica proaspat zugravita, aceasta poate sa ascunda posibile pete de mucegai, igrasie sau fisuri in pereti, reparate superficial.
Daca simti un miros specific de umezeala si igrasie atunci cand intri in casa, inseamna ca mucegaiul a fost acoperit de straturile de vopsea. Inainte sa te apuci de redecorare, nu te lasa impresionat de aspectul curat al camerelor si repara peretii, la nevoie.
Verifica fundatia si structura peretilor
Specialistii recomanda sa nu achizitionezi o casa interbelica, daca aceasta nu este prevazuta cu plansee de beton. Acestea ofera casei o rezistenta mai mare in cazul unor calamitati naturale. In plus, fundatia si structura peretilor este mai importanta decat calitatea acoperisului.
De aceea, este indicat ca fundatia sa fie de cel putin 50 de cm adancime pentru o casa simpla, de 75 cm pentru o casa cu mansarda si de minimum 1 m pentru o casa cu doua etaje. Structura de rezistenta este la fel de importanta – daca imobilul are o structura solida, iti este permisa redecorarea rapida a interiorului.
Verifica podelele
La fel de utila va fi si verificarea podelelor, inainte de a incepe procesul de amenajare a unei case interbelice. O podea subreda si un parchet vechi pot insemna reparatii mari si cheltuieli suplimentare, de care trebuie sa fii constient. De indata ce repari podeaua, vei reusi sa amenajezi locuinta folosind covoare care sa se incadreze in stilul incaperilor.
…
Citeste continuarea aici: Lucruri de stiut inaintea inceperii redecorarii unei case interbelice