Tacamurile nu sunt ustensile de bucatarie pe care le cumperi in fiecare zi, desi sunt folosite in fiecare zi.

Daca ai decis sa cumperi tacamuri noi, este bine sa stii caracteristicile acestora. Compromisurile in acest caz nu sunt de dorit, deoarece doar de alegerea ta depinde cat timp te vor servi si daca le vei folosi cu placere.

Tacamurile se cumpara in general la set de cel putin 6 bucati fiecare, adica cutite, furculite, linguri si lingurite.

De obicei seturile de tacamuri sunt dotate cu mai multe ustensile, cum ar fi un polonic pentru supe si ciorbe, un polonic pentru sosuri, lingurite pentru sosuri, cutite pentru peste, spatula pentru tort si prajituri etc.

De asemenea, toate aceste ustensile pot fi cumparate si separat.

Set tacamuri

Cand decizi cate tacamuri sa cumperi, retine ca este bine sa ai un set de linguri, furculite, cutite si mai ales lingurite mici de cafea, care de multe ori trebuie sa fie in numar mult mai mare decat numarul membrilor gospodariei.

In general, se spune ca prin dublarea numarului de tacamuri, vei obtine numarul minim de care ai nevoie, dar in realitate este extrem de insuficient.

Mai ales pentru familiile cu copii, este necesar sa fie de cateva ori mai mare. Toate tipurile de tacamuri pot fi adesea cumparate separat, in numar de bucati, insa un set tacamuri este intotdeauna mai ieftin.

Majoritatea seturilor tacamuri sunt de 24 de piese si contin linguri, furculite, cutite si lingurite pentru sase persoane.

Citeste continuarea aici: Tacamuri si accesorii bucatarie