
Elementul interior de langa canapele si fotolii, inventat pentru a gazdui ziare si reviste, o ceasca de cafea sau un pahar cu o bautura, si care a suferit transformari serioase, este masuta, functionalitatea sa actuala fiind mult mai larga. Atitudinea designerilor fata de o astfel de piesa de mobilier s-a schimbat. Paleta de stiluri, materiale si decor impresioneaza prin versatilitatea sa, fiind implicate idei arhitecturale traditionale si neobisnuite.
Caracteristici de proiectare
In principiu, designul masutei de cafea nu difera de cel obisnuit. Elementele sale de baza sunt:
• picioare sau suport pentru stand;
• blatul mesei.
in plus, pot exista buzunare pentru carti, reviste si ziare sau rafturi situate sub masa.
Caracteristica principala a masutei este inaltimea de la 40 la 50 cm. Acest standard este aplicat gratie arhitectului constructivist Le Corbusier. Masa inventata de celebrul elvetian este multifunctionala: poate juca si rolul de noptiera sau consola. Acum designerii nu adera la astfel de cadre stricte, oferind modele putin mai inalte – pana la 60 cm si, uneori, mai reduse – maximum 10-15 cm. Dar mobilierul cu o inaltime atat de redusa este mai mult decorativ decat functional.
Masuta – Materiale
Pentru masutele de cafea in variante moderne, sunt utilizate materialele naturale si sintetice. Printre acestea exista modele realizate din materiale combinate, potrivite pentru toate elementele structurale: lemn, metal, plastic, MDF, piatra naturala si artificiala. Altele, precum sticla si pielea, sunt utilizate de obicei numai pentru blaturi, iar elementele de fixare pentru mobilier sunt de obicei metalice.
Designerii moderni folosesc materii prime individuale sau in diferite combinatii. De exemplu, exista modele de masute care sunt complet din lemn sau plastic, precum si din doua sau trei materiale: picioare metalice si un blat din lemn sau sticla.
Imitatiile abile ale materiilor prime naturale ofera designerilor oportunitati interesante. In exterior, materialele sintetice pot semana cu lemnul, marmura, granitul, suprafata betonului etc. Acestea se caracterizeaza prin rezistenta sporita: fiind rezistente la zgarieturi, umiditate si praf, temperaturi extreme.
Design masuta de cafea
Designul varial al masutelor de cafea se explica nu numai prin utilizarea tuturor tipurilor de materiale, ci si prin utilizarea diferitelor tehnologii de tratare a suprafetei. Blatul din sticla poate fi facut transparent, mat sau nuantat, neted sau texturat, laconic sau cu un decor complicat. Picioarele de lemn pot avea o forma stricta sau sculptata, iar elementele metalice sunt cromate sau vopsite.
Culoarea joaca un rol imens in estetica mobilierului. Prin urmare, designerii folosesc intreaga gama de tonuri pentru a crea starea de spirit potrivita si pentru a mentine conceptul arhitectural si artistic al spatiului:
• culorile neutre – nuante de lemn si piatra, alb, negru si gri – sunt ideale pentru interioarele clasice, Provence, moderne;
• culorile luminoase se potrivesc cu usurinta in interiorul Pop Art si fusion;
• nuantele metalice in combinatie cu culorile acromatice (alb, gri, negru) sunt potrivite pentru interioarele high-tech si mansarda.
Mese de servire
Modelele de mese de servire sunt carucioare de servire elegante si practice, pe care le poti vedea si cumpara in magazinul online promovis.ro/promotii/ esele de servire au un design frumos si simplu, dar un factor de design ridicat, care este garantat pentru a da un impuls interiorului. Masa cu role poate fi fabricata din lemn sau din sticla si metal si, prin urmare, are un design racoros, dar in acelasi timp rustic.
Masa de servire se potriveste la fel de bine in casa mobilata modern, cat si in casa in stil rustic, iar acest tip de mobilier indeplineste o functie in toate camerele casei, deoarece pe ea poti lua masa, poti aseza bauturile etc. Modelele de mese de servire sunt de inalta calitate si cu un factor de design si sunt incredibil de incantatoare.