Lipsa unui somn corect, de noapte, duce in timp la diferite probleme de sanatate. Patul, salteaua, pernele, un asternut proaspat, toate contribuie la un somn odihnitor.

De regula multa lume in momentul in care se refera la conditiile de dormit au in minte doar salteaua. Exista si un alt detaliu care defineste functionalitatea corecta a unui pat comod si anume somiera.

Atunci cand alegi o somiera corecta este clar ca vei face primul pas spre un somn odihnitor. Rolul esential al somierei este cel de sustinere a saltelei iar o saltea buna pusa pe o somiera excelenta garanteaza calitatea somnului. Somiera nu este doar un simplu suport pentru saltea este un element esential al patului fara de care confortul lipseste

Poti alege o somiera noua si poti beneficia de comanda cu livrare gratuita de la Mattro, atunci cand doresti sa-ti inlocuiesti vechea somiera uzata.

Tipuri de somiere

Somierele sunt comercializate in functie de tipul lor de mobilitate :pot fi fixe rabatabile sau somiere ajustabile.

Somierele fixe pot avea arcuri, pot fi tapitate sau pot fi somiere cu lamele. Cele mai cunoscute somiere sunt cele cu lamele elastice, dintr-un lemn special care sustin orice tip de saltea.

Practice si adaptabile aceste somiere permite asezarea saltelei in mod corect pentru a se adapta la conturul corporal. Somnul pe un pat o somiera de calitate, noua, mentine pozitia potrivita a coloanei vertebrale, pentru un somn excelent.

Acest tip de somiere sunt realizate cu un cadru metalic sau de lemn, unde sunt pozitionate aceste lamele din lemn stratificat, incastrate, care au o durata destul de lunga de viata.

Lamelele trebuie sa fie suficient de elastice pentru a permite somierei flexibilitate. este de preferat sa alegeti somiere realizate din materiale naturale lemn sau metal si nu din plastic. Chiar si micile componente din plastic cum ar fi capacelele se uzeaza si se rup usor in timp.

Un alt tip de somiera este cea rabatabila care are lamele elastice fixate pe un cadru metalic, oferind acces la spatiul de depozitare de sub saltea. o astfel de somiere este destul de populara avand in vedere utilitatea acesteia.

Exista si somiere ajustabile care pot fi reglate in mod manual in zona capului sau a picioarelor sau in diferite zone ale corpului. astfel de somiere sunt adaptabile unor saltele elastice flexibile cum sunt cele din spuma sau din latex.

Materialele preferate pentru fabricarea somierelor sunt lemnul si metalul. Conteaza foarte mult calitatea acestora pentru ca de flexibilitatea somierei depinde si somnul pe saltea.

Dimensiunile somierei difera in functie de dimensiunea patului fiind conforme cu cele ale saltelelor.  de regula atunci cand cumperi o somiera trebuie sa te orientezi in functie de dimensiunea saltelei: de exemplu paturi duble 140×200 cm, sau 180×200 cm, paturi single 110×180 cm, etc.

In afara de somierele simple exista si somiere ultramoderne care pot fi actionate mecanic sau manual ori cu ajutorul un mic motoras. Desigur ca si preturile sunt pe masura in functie de calitatea somierei.

Modelele de calitate superioara au lamele fabricate din lemn sau metal, fixata pe suport elastici, au sisteme de reglare de duritate care deplaseaza somiera spre centru sau margini si ofera lamelelor grade diferite de elasticitate.

Ce avantaje are o somiera bine aleasa

Atunci cand alegi o somiera este bine sa-ti stabilesti un buget, in asa fel incat sa poti achizitiona un model de calitate, care iti ofera un somn odihnitor. O somiera buna sustine perfect salteaua si scoate in evidenta calitatile acesteia.

Somiera se adapteaza si reactioneaza in functie de miscarile corpului asezat deasupra ei iar gradul de sustinere este important pentru a oferi stabilitate coloanei vertebrale.

De multe ori, durerile de spate, umeri sau picioare sunt cauzate de o somiera care nu mai ofera sustinere corecta si atunci este momentul sa achizitionezi una noua.

De asemenea, somiera moderna ofera si ventilatie, permitand aerului sa circule nestingherit sub pat oferind eliminarea Umiditatii si caldurii pe timp de vara. rezistenta si durabilitatea unei saltele este dublata existenta unei somiere de calitate.

O somiera bine aleasa este o investitie care isi va dovedi rentabilitatea in timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *