In Biserica Ortodoxa , nasii care se mai numesc si parinti spirituali au un rol important. Atunci cand esti rugat sa fii nas de botez trebuie sa stii ca ai mai multe datoriri.

Iar acest lucru nu se face la intamplare ci cu o anumita randuiala si responsabilitate. Aceasta fiindca nasii sunt garanti pentru noul crestin in fata lui Dumnezeu si a oamenilor.

Cine alege nasii de botez ?

     Misiunea de afi nas sau nasa de botez nu este una usoara. Cei care aleg nasii de botez sunt parintii noului crestin/a. Ei sunt cei care sunt datori sa aleaga pentru copilul lor nasi vrednici, evlaviosi, adevarati parinti spirituali. In Biserica Ortodoxa Taina Sfantului Botez se oficiaza in prezenta nasilor. 

Cei care aleg nasii de botez sunt parintii copilului care trebuie sa primeasca Botezul crestin ortodox. Ei pot fii nasii lor de Cununie , dar pot fi si alti crestini vrednici , fideli invataturii ortodoxe. Criteriile dupa care se aleg nasii , obligatoriu trebuie sa fie de ordin spiritual, duhovnicesc. In niciunn caz nu se aleg nasi dupa alte criterii. 

Cine poate fi nas sau nasa de Botez ?

    In Biserica Ortodoxa trebuie sa indeplinesti cateva conditii pentru a fi nas sau nasa de Botez.

In primul rand trebuie sa fii crestin ortodox, pentru a fi parinte spiritual. Nasii trebuie sa cunoasca invatatura ortodoxa si sa fie crestini fideli Bisericii.  Aceasta pentru ca nasii sunt cei care marturisesc credinta in numele pruncului botezat.
Asa cum spune Hristos : ,, Nimeni nu poate intra in Imparatia Cerurilor , daca nu se va naste din nou. Din apa si di Duh ”.  Deci , nasii au misiunea de a calauzi pe finut sau finuta pe calea mantuirii. 

Nu are importanta daca nasii de Botez sunt casatoriti sau nu. Insa se recomanda ca nasul sa tina pruncul de parte barbateasca , iar nasa sa tina prunca.

In al doilea rand nasii trebuie sa fie trecuti de varsta adolescentei, deci sa fi majori. Aceasta pentru a fi maturi in gandire si responsabili . Fiindca ei vor da socoteala inaintea lui Dumnezeu de modul cum ii va calauzi pe finii lor.

Cum se pregatesc nasii pentru Botez ?

   Asa cum am aratat mai sus , nasii trebuie sa indeplineasca anumite conditii. Insa ei au indatoriri atat spirituale cat si in legatura cu cele necesare pentru ceremonia Botezului.

Se cuvine ca inainte de Botez sa mearga la biserica sa se spovedeasca si sa se impartaseasca. Dimpreuna cu parintii sa ia legatura cu preotul sau preotii Bisericii unde va avea loc Taina Botezului. 

Ei sunt cei care pregatesc cele necesare Slujbei Botezului pentru noul crestin/a. Trebuie sa pregateasca un trusou botez, o lumanare de botez si hainute pentru finutul/a lor. 

Trusou de botez trebuie sa contina lucrurile/ articolele necesare pentru botezul pruncului. in general contine : panza botez/crisma, prosp bebelus, prosop preot, sticluta ulei, sapun , fasa si cutiuta prima suvita.

De unde pot nasii achizitiona Articole pentru Botez ?

Datoria nasilor de a cumpara toate cele necesare Botezului, nu este o sarcina usoara.
Ei trebuie sa aleaga articole de calitate, conforme cu pielea sensibila a bebelusilor. Sarcina lor va fi mult mai usoara daca apeleaza la Magazine specializate pentru Botez.  

IRRINI BEBE, este un astfel de Magazin specializat pentru copii, indeosebi colectii de botez. Articolele se realizeaza in Atelierele IRRINI de personal specializat si daruit. Se pune accent pe calitate si creativitate. Pentru un Botez reusit alege IRRINI BEBE.

12 thoughts on “Importanta si rolul nasilor de botez in Biserica Ortodoxa

 1. Am fost impresionat de ideea prezentata in articol despre colaborarea cu influenceri pentru promovare. Aceasta metoda pare foarte eficienta si abordabila chiar si pentru un mic business.

 2. Promovis.ro este o sursa excelenta de informatii despre marketing online. Articolul mentioneaza si avantajele folosirii retelelor sociale pentru promovare. Voi incerca sa imi fac o strategie eficienta pe Facebook si Instagram.

 3. Ma bucur ca am gasit acest articol. Aflam despre importanta continutului de calitate si a strategiilor de link building. Voi aplica aceste sfaturi pentru promovarea site-ului meu.

 4. Articolul este foarte interesant, oferind detalii despre metodele de promovare a unui site. Am aflat informatii utile despre optimizarea SEO si campaniile de publicitate online.

 5. Am fost impresionat de diversitatea metodelor prezentate pentru promovarea online a produselor si serviciilor. Autorul a subliniat importanta adaptarii strategiilor de marketing la nevoile specifice ale fiecarei afaceri, iar sfaturile practice oferite sunt extrem de utile. Un articol foarte bine documentat si relevant pentru antreprenori.

 6. Articolul este foarte interesant si detaliat, oferind informatii importante despre promovarea online a afacerilor. Mi-a placut modul in care autorul a explicat diferitele strategii de marketing digital si cum pot fi aplicate pentru a creste vizibilitatea unei companii. Recomand acest articol tuturor celor care doresc sa-si dezvolte afacerea online.

 7. Comentariile pozitive ale celor care au testat deja produsul m-au convins sa ii acord o sansa. Astept cu nerabdare sa vad rezultatele obtinute.

 8. M-am bucurat sa aflu mai multe detalii despre acest produs, mai ales ca am avut unele nedumeriri in legatura cu eficienta lui. Acum sunt convins ca merita incercat.

 9. Este interesant de vazut cum acest produs poate rezolva o problema comuna pentru multe persoane. Cu siguranta voi lua in considerare achizitionarea lui.

 10. Articolul este foarte bine scris si detaliaza pe larg avantajele folosirii produsului promovat. Mi-a placut modul in care sunt prezentate informatiile si argumentele.

 11. Este impresionant cat de bine sunt structurate informatiile din acest articol. Autorul a reusit sa ofere sfaturi practice si usor de implementat pentru oricine doreste sa isi optimizeze vanzarile online. Ma bucur ca am descoperit acest articol si cu siguranta il voi recomanda si altora.

 12. Articolul ofera informatii foarte utile despre cum sa iti cresti vanzarile online, prin strategii si tactici eficiente. Sunt impresionat de diversitatea ideilor prezentate si de modul detaliat in care sunt explicate. Recomand acest articol tuturor celor care doresc sa isi imbunatateasca performanta in mediul online.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *